Bikkel Weerbaarheidstrainingen

Weerbaarheids training

voor kinderen

Bij Buiten Gewoon Leusden bieden we  weerbaarheidstrainingen volgens de Bikkel methodiek  - speciaal ontworpen voor (jonge) kinderen en jongeren. Onze programma's zijn bedoeld om kinderen te helpen omgaan met onzekerheid, faalangst, en diverse uitdagingen in hun sociale en schoolse leven. Als gepassioneerde pedagoog ben ik ervan overtuigd dat het essentieel is om kinderen vaardigheden aan te leren die hen nu en in de toekomst sterker maken.


Ontwikkeling van mentale veerkracht

Onze weerbaarheidstrainingen zijn niet alleen gericht op het overwinnen van specifieke problemen, maar ook op het ontwikkelen van mentale veerkracht, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. We geloven in het belang van een holistische benadering waarin plezier en samenwerking centraal staan.


Bewezen methodieken

Onze weerbaarheidstrainingen zijn ontwikkeld door ervaren professionals, waaronder GZ-psychologen, orthopedagogen en onderwijskundigen. Bij ontwikkeling van de methodiek is gebruik gemaakt van elementen uit enkele programma's gericht op versterking van cognitieve en sociale vaardigheden bij kinderen en/of jongeren. Deze methodieken hebben hun succes bewezen en bieden concrete handvatten voor kinderen en jongeren om sterker en zelfverzekerder in het leven te staan. Lees hier meer over de verantwoording van het programma. 

Leren in kleine groepen

Onze trainingen worden gegeven in kleine groepen, waardoor elk kind de aandacht krijgt die het verdient en tegelijkertijd kan leren van anderen. Elke training bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur, waarbij de kinderen na elke sessie huiswerk meekrijgen om thuis verder te oefenen.


Flexibele opties: individueel en online beschikbaar

Bij Buiten Gewoon Leusden begrijpen we dat de behoeften van elk kind uniek zijn. Daarom bieden we flexibele opties voor onze weerbaarheidstrainingen. Naast groepssessies bieden we ook individuele trainingen aan, waarbij de aandacht volledig gericht is op het specifieke kind. Dit stelt ons in staat om maatwerk te leveren en in te spelen op de individuele behoeften en uitdagingen van elk kind.


Bovendien begrijpen we dat soms persoonlijke aanwezigheid niet altijd haalbaar is. Daarom bieden we ook online trainingssessies aan. Deze virtuele trainingen stellen kinderen in staat om vanuit het comfort van hun eigen huis deel te nemen aan onze programma's. We zorgen ervoor dat de kwaliteit van onze online trainingen net zo hoog is als die van onze persoonlijke sessies, zodat elk kind de ondersteuning krijgt die het verdient, waar ze zich ook bevinden.


Toegankelijk voor iedereen

Bij Buiten Gewoon Leusden begrijpen we dat niet iedereen dezelfde financiƫle mogelijkheden heeft. Daarom bieden we bij elke training een gereduceerd tarief van 75% voor ouders/verzorgers die de kosten niet kunnen dragen, maar waarvan de kinderen wel baat hebben bij een Bikkeltraining. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Lees meer over de verschillende Bikkel trainingen

unsplash