Doelgroep en Werkwijze

Doelgroep

Buiten Gewoon Leusden verwelkomt iedereen die op zoek is naar een betere balans in het leven, zowel kinderen als volwassenen. We richten ons op individuen, ouders en verzorgers, scholen en andere organisaties die geïnteresseerd zijn in het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en volwassenen.


Onze doelgroep omvat:

  • Kinderen en Jongeren: We bieden ondersteuning aan kinderen en jongeren die worstelen met emotionele, sociale, of leergerelateerde uitdagingen. Dit kan variëren van angst en stress tot gedragsproblemen of problemen op school. Onze benadering is speels, inclusief speltherapie en weerbaarheidstrainingen.

  • Volwassenen: We staan klaar om volwassenen te helpen die worstelen met stress, trauma, of persoonlijke ontwikkeling. Onze focus ligt op het aanbieden van effectieve therapieën, zoals individuele sessies en hartcoherentietraining, om meer balans en veerkracht te bereiken.

  • Ouders en Verzorgers: We begrijpen dat opvoeden soms uitdagingen met zich meebrengt. Daarom bieden we ondersteuning en begeleiding aan ouders en verzorgers om hen te helpen bij het begrijpen van de behoeften van hun kinderen en het opbouwen van sterke, gezonde relaties.

  • Scholen en Organisaties: We werken samen met scholen en organisaties om educatieve workshops en trainingen aan te bieden op het gebied van kinderontwikkeling, welzijn, en onderwijsondersteuning.

Werkwijze

Bij Buiten Gewoon Leusden streven we ernaar om persoonlijke groei te stimuleren, veerkracht op te bouwen en welzijn te bevorderen. Onze werkwijze is gebaseerd op enkele kernprincipes:

  • Client-Centered Approach: We geloven in de kracht van cliëntgericht werken, waarbij we luisteren naar jouw behoeften, doelen en uitdagingen. We creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij centraal staat.

  • Diverse Therapieën: We combineren verschillende therapeutische benaderingen, waaronder speltherapie, paardencoaching, hartcoherentietraining, en meer. Deze benaderingen hebben als overeenkomst dat er wordt uitgegaan van de eigen kracht van het kinde/de volwassene. Ook zijn de verschillende werkvormen in tegenstelling tot reguliere verbale psychotherapie voornamelijkop de beleving(het gevoel) gericht. 

  • Ervaringsdeskundigheid: Als ervaringsdeskundige op het gebied van trauma begrijpen we de complexiteit van trauma en stress. Dit stelt ons in staat om empathisch en effectief te begeleiden bij het overwinnen van trauma-gerelateerde uitdagingen.

  • Samenwerking en Ondersteuning: We moedigen samenwerking aan tussen cliënten, ouders, scholen en andere zorgverleners om de best mogelijke ondersteuning te bieden. We geloven in het samen bouwen aan welzijn.


Buiten Gewoon Leusden staat klaar om jou of jouw kind te helpen groeien, stress te verminderen en een leven vol welzijn te bereiken. We streven naar een warme, gastvrije en professionele omgeving waarin persoonlijke groei en veerkracht worden aangemoedigd en ondersteund.

unsplash